Cmepius

Zaključni dogodek programa Evropa za državljane 2014–2020 – Uspešne zgodbe spregovorijo

18 februarja, 2021
Za nami je uspešno obdobje izvajanja programa Evropa za državljane 2014 – 2020. Ob zaključku programa pripravljamo zaključni virtualni dogodek, na katerem bomo pogledali v preteklost in pokukali tudi v prihodnost. Predvsem pa bo prostor namenjen uspešnim projektom, da lahko predstavite in delite pridobljeno znanje in izkušnje.

Na samem dogodku se nam bo pridružila predstavnica Evropske komisije ga. Jutta König-Georgiades (DG Just), ki bo predstavila dosežke programa EZD in okvirno predstavila tudi naslednika CERV program (Citizens, Equality, Rights and Values programme). Kot glavni govorec se nam bo predstavil g. Domen Savič, s predavanjem na temo aktivnega državljanstva in ohranjanja človekovih pravic v informacijski družbi in času krize. Domen Savič je ustanovitelj neprofitnega zavoda Državljan D, ki se kot prvi v Sloveniji primarno ukvarja z izzivi človekovih pravic v informacijski družbi, medijsko pismenostjo in aktivnim državljanstvom.

V drugem delu se bomo razdelili v tri skupine (Evropski spomin, Pobratenje mest in mreže mest, Projekti civilne družbe), kjer boste imeli priložnost predstaviti svoje uspešne EZD projekte, izkušnje, dosežke… Izmenjali si boste mnenja in skušali izpostaviti glavno sporočilo, kaj ste pridobili s sodelovanjem v programu,  kakšne učinke je imel projekt na organizacijo, posameznike in lokalno skupnost.

Pridružite se nam v sredo, 17. 3. 2021 od 10. do 12. ure.

Pohitite s prijavo.

 

Se vidimo.