Cmepius

Učenje na daljavo

6 aprila, 2020

Nastale okoliščine so nas vse prisilile v e-delovanje. Organizacijam, ki so tega vajene iz različnih mednarodnih projektov, na primer Erasmus+ ali eTwinning, jim je bil ta način delovanja v določeni meri poznan in so se hitreje prilagodile, odzvale na nastale zahteve. Znanje, ki so ga ustvarili v okviru teh projektov, sodelovanj, smo zbrali na enem mestu, da bi tudi ostalim omogočili dostop do že pripravljenih, raznovrstnih in koristnih vsebin.

Na podstrani si lahko ogledate vsebine po rubrikah:

  • aktualni dogodki
  • usposabljanja za učitelje
  • za delo z učenci
  • platforme.

Vse povezave, spletne strani, platforme, spletna orodja, priročnike smo preklikali in vam v kratkem opisu pri posameznem ‘orodju’ ponudili ključne informacije. Nekatere povezave so splošne in vam ponujajo dostop do orodij kot so LinkedIn izobraževanja, Google on-line orodja, Microsoft Teams, itd.. Druge vsebine so neposredno povzete iz prosto-dostopnih, brezplačnih spletnih rezultatov zaključenih Erasmus+ projektov.

Z namenom vzpostavitve ažurne debate o različnih pristopih in izkušnjah učenja na daljavo pa smo za vas odprli tudi učilnice na eTwinning platformi in na spletni strani objavili že izvedene webinarje, da vam bodo v pomoč.

Spletno stran dnevno dopolnjujemo z novimi vsebinami.

Vljudno vabljeni tudi k uporabi spletne strani Evropske komisije, ki je sedaj na voljo tudi v slovenskem jeziku, s seznamom in opisom na spletu dostopnih učnih virov, ki so lahko koristni za učitelje, vzgojitelje in študentov za daljno učenje in poučevanje.