Cmepius

Spomladanska kampanja eTwinning 2020

4 februarja, 2020

Posadimo drevo eTwinning!

Sodelujte v spomladanski kampanji eTwinning in na šolskem/vrtčevskem dvorišču posadite drevo eTwinning.

V okviru letne teme, 15. obletnice programa in spomladanske kampanje eTwinning bo v Sloveniji in na Malti potekala pobuda »Posadimo drevo eTwinning!«.

V okviru pobude vabimo vse šole in vrtce, ki sodelujete v eTwinningu, da v času od 1. 3. do 31. 5. 2020 posadite na šolskem/vrtčevskem dvorišču drevo eTwinning.

Na Nacionalni svetovalni službi eTwinning bomo veseli vaše fotografije ali kratkega video posnetka, ki bo nastala/l ob posaditvi drevesa po vaši želji.

Fotografijo s podatki šole, vrsti drevesa in kratkim pripisom želje, sporočila za naš planet v prihodnje, pošljite na elektronski naslov  etwinning@cmepius.si do konca maja 2020.

Vse fotografije bodo objavljene na FB strani eTwinning Slovenija in Skupini eTwinning Live »Our eTwinning tree-Malta and Slovenia«.

Za vse sodelujoče so pripravljene praktične nagrade. Vaša vprašanja pa so dobrodošla na  etwinning@cmepius.si.

Vabljeni k sodelovanju!

 

Spletna tržnica eTwinning

Osrednji dogodek spomladanske kampanje bo mednarodna spletna tržnica eTwinning, ki bo namenjena iskanju projektnih partnerjev in prijavi projektov eTwinning na temo podnebnih sprememb. Na dogodku bodo sodelovali učitelji iz Slovenije in Malte

Na dogodek vabljeni tako tisti, ki že imate izdelano projektno idejo kot tudi tisti, ki iščete navdih za nov projekt eTwinning.

Kdaj? Tržnica bo potekala  11. 3. 2020 ob 18h. Dogodek bo trajal cca. 1 uro.

Kje? Tržnica bo potekala v okviru dogodkov eTwinning Live »Our eTwinning tree-Malta and Slovenia«. Navodila za vstop v video konferenčno sobo bomo poslali po prijavi na dogodek.

Kdo? Spletni dogodek je namenjen učiteljem iz Malte in Slovenije. Posaditev drevesa ni pogoj za sodelovanje.

Jezik? Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Prijava? Pogoj sodelovanja na spletnem seminarju je predhodna spletna prijava.

Vse zainteresirane eTwinnerje, ki že imate projektno idejo, ki se navezuje na podnebne spremembe in okoljsko problematiko in iščete projektne partnerje, ki bi se vam pridružili, vabimo, da se aktivno udeležite spletnega srečanja in na dogodku predstavite vaše projektno idejo.

eTwinnerji, ki želite aktivno sodelovati s predstavitvijo, to označite v prijavnici. Po prijavi boste prejeli s strani Nacionalne svetovalne službe nadaljnja navodila glede udeležbe na spletnem dogodku. Število mest za aktivno udeležbo je omejeno.

Število mest za eTwinnerje, ki se boste dogodka udeležili v vlogi slušatelja ni omejeno.

Za več informacij o dogodku lahko pišete na etwinning@cmepius.si.

Vabljeni k prijavi!