Cmepius

Strokovna izobraževanja

Nazaj na eTwinning osnovno stran

V Sloveniji

Kot slovenska nacionalna svetovalna služba (NSS) eTwinning organiziramo različna nacionalna strokovna izobraževanja in usposabljanja kot tudi mednarodne kontaktne seminarje, ki pripomorejo k profesionalnemu razvoju šolskega osebja in kakovosti v izobraževanju.

V sodelovanju z ambasadorji eTwinning organiziramo po slovenskih šolah in vrtcih splošne predstavitve in delavnice, kjer je poudarek na: portalu eTwinning, uporabi spletne učilnice TwinSpace in predstavitvi primerov dobre prakse.

Arhiv

Strokovna izobraževanja 2020

Strokovna izobraževanja 2019

Strokovna izobraževanja 2018

Strokovna izobraževanja 2017

Strokovna izobraževanja 2016

V kolikor želite, da izvedemo predstavitev eTwinning ali delavnico na vaši šoli/vrtcu, nam lahko to sporočite na etwinning@cmepius.si.

Vsa izobraževanja organizirana s strani slovenske NSS so brezplačna.

Seznam izobraževanj 2021

Trenutno ni odprtih aktualnih izobraževanj.

Naslov
Datum, lokacija Ciljne skupine Rok za prijavo
/

V tujini

S pomočjo sredstev eTwinning se lahko v tujini udeležite dveh vrst dogodkov:

  • kontaktni seminarji,
  • delavnice strokovnega spopolnjevanja.

Kontaktni seminarji so namenjeni iskanju projektnih partnerjev. Glaven cilj seminarjev je oblikovanje in registracija novih projektov na portal eTwinning.
Med delavnice strokovnega spopolnjevanja uvrščamo pedagoške razvojne delavnice (Professional Development Workshop – PDW); to so tematske delavnice, namenjene vzgojiteljem/učiteljem, ki jih zanima pedagoška praksa pri uporabi sodobnih tehnologij v izobraževanju, različne oblike poučevanja, ki bogatijo pouk. V kategorijo delavnic strokovnega spopolnjevanja spadajo tudi delavnice Future Classroom Lab – FCL, ki potekajo v edinstvenem in navdihujočem učnem okolju ter udeležence spodbujajo k premisleku o vlogi pedagoškega dela, uporabi sodobne tehnologije in oblikovanju učilnic.

Poglejte si

trenutno ponudbo kontaktnih seminarjev in delavnic. Bodite pozorni na roke za prijavo!

Seznam kontaktnih seminarjev za leto 2021

Naslov
Datum, lokacija Ciljne skupine Rok za prijavo
eTwinning Online Seminar: Teaching With Media 22.-23. marec 2021 (MS Teams) Učitelji osnovnih in srednjih šol, vseh predmetnih področji (starost učencev/dijakov 12-19 let) Prijava do petka, 12. 3. 2021

Seznam pedagoških razvojnih delavnic za 2021

Naslov
Datum, lokacija Ciljne skupine Rok za prijavo
»Reshaping IVET image and attractiveness through Media Literacy”
program
24.-26. marec 2021 (MS Teams) Učitelji srednjih poklicnih in strokovnih šol (IVET)

Prijava do 5. 3. 2021

Postopek prijave in financiranje

Postopek prijave

  1. Če še niste prijavljeni v bazo eTwinning, to opravite na portalu eTwinning. Prijava je čisto preprosta, vmesnik in informacije so na voljo tudi v slovenskem jeziku.
  2. Ko ste prijavljeni na portalu eTwinning, lahko kandidirate za sofinanciranje udeležbe na strokovnih izobraževanjih po Evropi. Prijavite se tako, da izpolnite prijavnico (na voljo pod Dokumenti) in jo pošljete (do roka prijave) na naslov: CMEPIUS, Ob železnici 30a, 1000 Ljubljana.

Pomembno

  • Učitelji/vzgojitelji morajo ob prijavi (poleg prijavnega obrazca) predložiti motivacijsko pismo (250 besed), ki vključuje pojasnilo, zakaj bi se želeli udeležiti izobraževanja.
  • Učitelji/vzgojitelji, ki so se že udeležili enega izmed izobraževanj (v tekočem koledarskem letu), niso upravičeni do prijave. V tekočem koledarskem letu je lahko posamezniku sofinancirana udeležba na enem izobraževanju.

Financiranje

Sofinanciranje zajema kotizacijo, ki vključuje namestitev in prehrano ter stroške potovanja (letalske ali železniške karte ter zavarovanje na poti). Veljajo običajna pravila sofinanciranja v evropskih programih izobraževanja in usposabljanja. Vaša dolžnost je le, da po povratku z izobraževanja napišete poročilo. Pričakujemo, da boste znanja in veščine, ki ste jih pridobili na izobraževanju, posredovali tudi svojim sodelavcem in strokovni javnosti v Sloveniji.
Na izobraževanjih lahko sodelujejo vsi, ki znajo uporabljati računalnik in ga želijo vključiti v svoj pedagoški proces. eTwinning izobraževanja niso namenjena strokovnjakom s področja računalništva, saj poudarek ni na sami tehnologiji, temveč na njeni uporabi.

Dokumenti

Navodila za prijavo, merila izbora in pravila sofinanciranja
Prijavni obrazec za seminar, PDW, spletni Izobraževalni dogodek 
Obrazec za končno poročilo za spletni izobraževalni dogodek

Spletno izobraževanje

Webinarji so brezplačna, kratka izobraževanja na daljavo, ki jih organizira slovenska eTwinning NSS v sodelovanju z eTwinning ambasadorji. Prednost “on-line” dogodkov, ki se izvajajo preko video-konference, je ta, da se jih lahko udeležite kar od doma, iz vašega naslonjača.

Webinarji so namenjeni učiteljem in profesorjem osnovnih in srednjih šol, vzgojiteljem v vrtcih, ravnateljem, šolskim knjižničarjem in drugemu pedagoškemu osebju, ki jih zanima mednarodno projektno sodelovanje in povezovanje s šolami v tujini.
Vsi seminarji se bodo snemali, posnetki pa bodo objavljeni na spletni strani CMEPIUS-a.

Webinarji 2021

Kdaj Naslov Vsebina webinarja
Prijava
Priporočila za uspešno vključevanje v spletne dogodke
/

Tehnični napotki

NOVOPriporočila za uspešno vključevanje v spletne dogodke

Uporabljajte brskalnik Internet Explorer!

Priporočamo, da se na seminar povežete prek prenosnega ali namiznega računalnika. Odsvetujemo uporabo tablic.

Webinarji bodo potekali prek video-konferenčnega programa WebEx.

Na vaš elektronski naslov boste prejeli povezavo do videokonference s podrobnimi navodili, kako se vključiti v videokonferenco. Pri vstopu v videokonferenco ne potrebujete uporabniškega imena, vpišete le vaše ime in e-naslov.