Cmepius

Priložnosti, ki jih šolam in vrtcem ponuja portal School Education Gateway

11 decembra, 2019

Portal, v slovenskem jeziku, je namenjen ravnateljem, učiteljem, vzgojiteljem, snovalcem politike, strokovnjakom in drugim nepedagoškim delavcem v šolstvu, ki jih zanima razvoj evropske šolske politike ter novi ukrepi na področju izobraževanja.

Portal predstavlja bogat vir strokovnih mnenj o šolstvu v Evropi, člankov, intervjujev, publikacij, učnega gradiva in priročnikov za delo v razredu.

Poleg tega ponuja brezplačne možnosti profesionalnega razvoja v sklopu spletnih tečajev Teacher Academy ter spletnih seminarjev.

Na portalu boste našli informacije o priložnostih Erasmus+ v obliki kataloga tečajev, v katerem so zbrane informacije o ponudbi usposabljanj na delovnem mestu, priložnosti za izmenjavo in ponudbe za začetek sodelovanja v strateških partnerstvih Erasmus+ KA2.

Ne prezrite tudi evropske zbirke orodij za šole, ki spodbuja vsešolski pristop k izboljšanju vključenosti in preprečevanju zgodnjega opuščanja šolanja. V zbirki orodij so zbrani podatki, dokumenti in dobre prakse sodelovalnih pristopov v šolah in šolskih okoliših, ki se lahko uporabijo v različnih šolskih kontekstih.

Vabljeni k ogledu portala School Education Gateway.