Cmepius

Povabilo na novembrske spletne seminarje eTwinning

27 oktobra, 2020
Vabljeni, da se nam pridružite na spletnih seminarjih eTwinning, ki bodo potekali vsak torek v mesecu novembru.

Na spletnih dogodkih se bomo osredotočili na osnove portala eTwinning in spletne učilnice TwinSpace ter uporabna spletna orodja za pouk v prvi triadi. Dotaknili se bomo tudi vprašanja organizacije pouka na daljavo v oddelkih učencev s posebnimi potrebami.

 

 

ABC eTwinninga (prvi koraki na portalu eTwinning Live)

Za vse novince in začetnike v eTwinningu pripravljamo spletni seminar o osnovah portala eTwinning Live. Skupaj bomo raziskali kako poiščemo projektne partnerje, vstopamo v skupine, objavljamo v forum, ustvarimo dogodek, ter prijavimo projekt eTwinning.

Trajanje: 60 min

3. 11. 2020 ob 20h

Prijava

Moja spletna učilnica TwinSpace

Na spletnem seminarju vam bomo odgovorili na vprašanja kako prijavimo projekt eTwinning, smiselno strukturiramo spletno učilnico TwinSpace, dodamo člane in učence v spletno učilnico TwinSpace, nalagamo vsebine ter kako lahko z TwinSpace-om vzpostavimo pouk na daljavo.

Trajanje: 60 min

10. 11. 2020 ob 20h

Prijava

Uporabna spletna orodja pri pouku v prvi triadi Kako lahko vključimo prosto dostopna, spletna orodja v pouk prve triade? Na spletnem srečanju bo prikazana uporaba Pedagoškega kolesa in prosto dostopnega urejevalnika video posnetkov Kdenlive.

Trajanje: 45 min

17. 11. 2020 ob 20h

Prijava

Pouk na daljavo v oddelkih učencev s posebnimi potrebami-izzivi in rešitve

Na spletnem srečanju bomo predstavili izkušnji OŠ Litija in OŠ dr. Ljudevita Pivka z organizacijo pouka na daljavo. Izpostavili bomo izzive s katerimi sta se šoli soočali in predlagali možne rešitve za vzpostavitev učinkovitega pouka na daljavo v oddelkih z učenci s posebnimi potrebami.

Trajanje: 60 min

24. 11. 2020 ob 20h

Prijava

Več informacij o pouku na daljavo in e-orodij lahko najdete na strani Učenje in poučevanje na daljavo.

Prijava?

Prijavni obrazec

Udeležba na dogodku je brezplačna.

 

Kje in kako?

Srečanja boo potekala na dogodkih eTwinning Live. Udeleženci dogodkov bodo tehnična navodila za vključitev v spletni seminar prejeli na elektronski naslov dva dni pred pričetkom izbranega spletnega srečanja. Delo v spletnih seminarjih bo potekalo delno v obliki predavanja, delno v obliki pogovora. Vabimo vas, da si že v naprej pripravite vprašanja za predavatelje. Vaša vprašanja v povezavi z izvedbo spletnih dogodkov so dobrodošla na etwinning@cmepius.si.

 

Veselimo se virtualnega srečanja z vami,

ekipa eTwinning