Cmepius

Programi in projekti

Poišči svojo priložnost

Vas mika mednarodna izkušnja z evropskimi kulturami, ljudmi, jeziki? Bi želeli izmenjati izkušnje s kolegi iz drugih držav, si ogledati, kako oni poučujejo? Želite študentom in dijakom omogočiti pridobitev izkušenj, znanj in veščin v drugačnem okolju?

Vabimo vas, da izkoristite priložnost in izkusite življenje pod zvezdami Evrope – izpod severnih sijev Norveške vse do Madeire in Guadeloupa. Poznavanje drugih držav, jezikov in njihovega načina življenja je dandanes izobraževalna, poklicna in navsezadnje tudi osebna nuja. Če dodamo, da so znanje in izkušnje, pridobljeni v tujini, mednarodno priznani, je to še dodaten razlog, da se odločite za sodelovanje v programih in pobudah Evropske unije in v drugih aktivnostih, ki spodbujajo vsakogar, ki od vsakdanjika želi iztržiti več!

Na Centru Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) vas bomo prijazno sprejeli ter vam pomagali proučiti možnosti, ki vam jih ponujajo programi in pobude Evropske unije s področja izobraževanja in usposabljanja. Posamezniki – učitelji, mentorji, ravnatelji, direktorji, dijaki, študenti, mladi delavci, vodje kadrovskih služb – ste jih v veliki meri že sprejeli kot možnost in priložnost za osebni in profesionalni razvoj. Vaše izkušnje so tudi naše, z veseljem jih delimo z drugimi in med druge – tako doma kot tudi v tujini. To sodelovanje bolj kot katero drugo omogoča širiti slovensko kulturo in Slovenijo približati svetu.

Vabimo vas, da se nam pridružite v skupnem ustvarjanju boljše in lepše Slovenije in s tem boljše in lepše Evrope!