Cmepius

Novice in dogodki

Prispeli ste na arhivsko spletno stran CMEPIUS-a. Če želite preveriti aktualne zadeve, prosim obiščite www.cmepius.si.

Prispeli ste na arhivsko spletno stran CMEPIUS-a. Če želite preveriti aktualne zadeve, prosim obiščite www.cmepius.si.

Objavljamo datume in povezave za prijavo na dogodke po sektorjih

Znani so roki za oddajo vlog na razpis Erasmus+ 2021

V prehodnem času vas prosimo za potrpežljivost.

Za šolsko leto 2021–22 kar 2935 šolam in vrtcem laskavi znak ‘šola eTwinning’

EURAXESS seminar
19. 3. 2021

Spletni seminar za vse, ki nudite podporo mednarodnim raziskovalcem in bi želeli spoznati danske izkušnje pri storitvah, aktivnostih in kariernem razvoju raziskovalcev, vabljeni, da se nam pridružite 9. aprila 2021.

Prioritete in novosti po sektorjih izobraževanja in usposabljanja

Z vami delimo 5 uspešnih zgodb Erasmus+ in eTwinning.

»Erasmus+ je izjemna učna izkušnja, ki odpira priložnosti za razvoj za vsakogar«.

Erasmus+ se ne da – vabimo vas k udeležbi na dveh mednarodnih dogodkih v okviru TCA aktivnosti za področje splošnega izobraževanja.

Vse šole in vrtce, ki sodelujete v eTwinningu, vabimo, da v času od 1. 3. do 31. 5. 2021 sodelujete v nacionalnih in evropskih aktivnostih, ki jih pripravljamo za vas na nacionalnem in evropskem nivoju nacionalna podporna organizacija in centralna svetovalna služba eTwinning.

Centralna svetovalna služba eTwinning je, skupaj z ožjo evropsko strokovno ocenjevalno žirijo, razglasila najboljše projekte eTwinning za leto 2021.

Objavljeni so rezultati razpisa za pridobitev Erasmus akreditacije 2020!

Za nami je uspešno obdobje izvajanja programa Evropa za državljane 2014 – 2020. Ob zaključku programa pripravljamo zaključni virtualni dogodek – vabljeni!

dodatnega roka za strateška partnerstva

Erasmus+ (in eTwinning) ni mus pomaga pa! Prisluhnite in oglejte si izjave dobitnikov jabolk kakovosti in zlatih kablov.

Priprave na nov program so v polnem teku.

Vsem odobrenim projektom iskreno čestitamo in jim želimo uspešno izvajanje projektov.

Vsem odobrenim projektom iskreno čestitamo in jim želimo uspešno izvajanje projektov.

Oglejte si posnetek letošnje podelitve.

Šola za ravnatelje in CMEPIUS smo skupaj poiskali slovenske učitelje, predavatelje, pomočnike ravnateljev in ravnatelje širom Evrope, ki bi jih želeli povezati z vami in vas z njimi.

Med 19. 12. 2020 in 3. 1. 2021 bomo polnili baterije.

Želimo vam mirne praznike in čudovit vstop v novo leto 2021!

Naj vam olajšamo kreativno in navdihujoče širjenje ter diseminacijo projektnih rezultatov!

Priznanja najboljšim mednarodnim projektom bodo podeljena tudi letos!

Kar 19 šol in vrtcev krasi znak “šola eTwinning”

Vabljeni na mednarodno spletno tržnico, ki bo namenjena iskanju projektnih partnerjev in prijavi  ekološko obarvanih projektov eTwinning.

NUJNO OBVESTILO
29. 10. 2020

Sporočamo, da imamo težave s stacionarnimi telefoni – operater se že od včeraj trudi zadevo rešiti!

Vabljeni, da se nam pridružite na spletnih seminarjih eTwinning, ki bodo potekali vsak torek v mesecu novembru.

BRAVO NAŠI!
21. 10. 2020

Rezultati razpisa Erasmus+ šport 2020 so za slovenske prijavitelje v kategoriji rumena majica! Včeraj je Izvajalska agencija je objavila rezultate in odobrenih je kar 18 slovenskih projektov.

eTwinning je že v luči novega, še bolj zelenega Erasmus programa…okolje varstvo, skrb za naravo in podnebne spremembe iz prve roke!

eTwinning jesen bo aktivna, zeleno obarvana in mednarodna. Dobrodošli, da sodelujete!

Načrt okrevanja Evrope postavlja izobraževanje, izobraževalce in mednarodno sodelovanje ter mobilnost med pomembne aktivnosti poti k bolj zeleni in digitalni družbi.

6. 7. in 8. oktobra bo na EPALE potekala spletna konferenca, namenjena skupnosti izobraževalcev odraslih v Evropi, ki bo omogočila zelo široko sodelovanje in aktivno udeležbo deležnikov iz cele Evrope. Konferenca se bo osredotočala na prednostna področja izobraževanja odraslih.

Napovedujemo zajtrk z EPALE in delavnico Učni izidi v izobraževanju odraslih (podpora strokovnim delavcem, ki pripravljajo prijave na razpise).

28. 9. 2020 se udeležite spletnega dogodka, s katerim Evropska komisija letos obeležuje Evropski dan jezikov.

Izvajalska agencija je objavila rezultate prvega razpisnega roka programa EZD.

Letošnjo spletno valorizacijsko konferenco zaznamuje pravljično število 7, predvsem pa pregled vseh dosežkov, rezultatov in razvoja, ki smo ga skupaj dosegli v tej generaciji programa.

Objavljamo rezultate 39 izbranih KA2 projektov Erasmus+ programa, v skupni vrednosti več kot 7 mio EUR.

EPALE nova poletna in zgodnje jesenska tematska vsebina.

Učenci so v spletnem orodju ‘Canva’ pripravili odlične plakate na temo inkluzije, enakosti in jezikov. Oglejte si njihove izdelke. Bravo!

Kot druga slovenska univerza, se Univerza v Mariboru pridružuje Univerzi v Ljubljani v skupini univerz, ki so se povezale v t.i. Evropske univerze in skupaj kandidirale na Erasmus+ razpisih.

Dobrodošli tudi letos k sodelovanju in k organizaciji aktivnosti ali dogodka, s katerim bogatimo poklicno izobraževanje ter njegov pomen.

Dobrodošli vsi študenti, ki si želite na CEEPUS izmenjavo tudi, če vaša visokošolska institucija v programu ne sodeluje!

Naj pravica do vseživljenjskega učenja in usposabljanja postane resničnost za vse in vsakogar.

Se pripravljate na prijavo EZD projekta? Potrebujete še zadnje napotke pred oddajo? Pridružite se nam na skupinskem svetovanju.

Naslednja spletna diskusija o prihodnosti izobraževanja odraslih bo potekala 8. julija 2020.

Preberite si rezultate kratke mnenjske ankete o mednarodnih aktivnostih Erasmus+ v prihodnje. Odzivi so spodbudni!

Na voljo je drugi paket, ‘Resource Kit #2’, ki izobraževalcem odraslih ponuja različne ideje in nabor gradiv, ki jih ti lahko uporabljajo pri svojem delu.

Šola je ena izmed 22 prejemnikov priznanja Jan Amos Comenius, ki nagrajuje inovativno in kakovostno poučevanje mladih o tematikah, povezanih z Evropsko unijo.

Evropska komisija je pripravila posebno spletno stran – preverite na kakšen način bodo možne vaše Erasmus+ izmenjave na želenih institucijah gostiteljicah v drugih državah.

Pridružite se izkušeni ekipi na dvodnevem seminarju »eTwinning od A do Ž«, ki bo potekal med 26. in 27. avgustom 2020 na Bledu.

Delite svoje zgodbe in z izkušnjami podprite svoje kolegi in prijatelje, izobraževalce odraslih širom Evrope!

V sredo, 27. maja 2020 bo potekala druga letošnja spletna razprava, vezana na razvoj digitalnih spretnosti, kot priložnost dostopa za učenje.

Pridružite se nam na EZD delavnici 27. 5. na temo promocije vašega projekta in 11. 6. na delavnici kako pripraviti uspešno prijavo.

9., 11. in 16. 6. 2020 bo potekala prva letošnja EPALE spletna delavnica! Delavnica bo izvedena v treh delih, Prijave zbiramo do 5. 6. 2020.

Zbiramo prijave za spletno tematsko konferenco, ki bo potekala 4. 6. 2020 na platformi eTwinning Live

15., 16. ali 17. oktober 2020 sodelujte in bogatite zbirko pozitivnih Erasmus+ zgodb, postanite del #Erasmusdays.

Bodite pozorni, pazite na podatke, ki jih posredujete v elektronskih sporočilih o vaših projektih in bančnih računih.

Tedenska interaktivna, spletna srečanja na katerih smo predstavili sodelovalna orodja za učenje in poučevanje na daljavo. Kakšne so koristi in kako se lahko vključite?

EPALE se bo od aprila do junija posvečal digitalnim spretnostim kot načinu dostopa do priložnosti za učenje.

Z veseljem sporočamo, da so objavljeni sklepi o izboru za akcije klučnega ukrepa 1, razpisa Erasmus+ 2020.

Pridružite se nam na tematskem spletnem seminarju na temo podnebnih sprememb in merjenja ogljičnega odtisa, ki bo potekal v sredo, 13. 5. 2020 ob 20h.

V tem času smo se marsičesa naučili in znanje tudi delili – oglejte si priložnosti za e-učenje v času epidemije COVID-19

Vabimo vas k ogledu in prebiranju vsebin, ki naslavljajo formativno spremljanje in vrednotenje transverzalnih veščin z IKT.

V času izrednih razmer lahko šole in vrtci prijavite nacionalne projekte eTwinning z učitelji z iste šole oz. vzgojitelji iz istega vrtca. Več v novički!

Za vas smo pregledali, prebrali in nabrali koristne vsebine, ki vam bodo v pomoč pri pripravi vsebin za učenje in poučevanje na daljavo.

Vzgojitelji predšolskih otrok in učitelji prve triade vabljeni na spletna seminarja 8. in 15. 4. 2020 na temo orodji za delo in poučevanje na daljavo.

Za potrebe povezovanja in hitrejšega prenosa informacij in znanj med šolami in vrtci v času izrednih razmer, smo na portalu eTwinning Live odprli tri Skupine eTwinning za posamezni izobraževalni nivo.

Vabimo vas k prijavi povzetka na 5. znanstveno konferenco “Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju: Medsebojni vpliv raziskovanja in prakse”.

EPALE je v lanskem letu doživel celovito tehnično prenovo, v letošnjem letu pa še vizualno. Ko bo čas primernejši, vas bomo povabili na Zajtrk z EPALE in na delavnico z naslovom Naučimo se posneti in zmontirati kratek video.

Pridružite se nam v spletni svetovalnici eTwinning, kjer vam bodo ambasadorji eTwinning predstavili uporabna orodja za delo na daljavo: 24., 25. in 31. 3. ter 1. 4. 2020.

NOVI rok za KA2
16. 3. 2020

Novi rok za razpis Erasmus+ 2020, KA2 projekti je 23. april 2020

Glede na nastalo situacijo CMEPIUS konca marca odpoveduje vsa srečanja, delavnice in svetovanja v obliki fizične prisotnosti.

Ambasadorji eTwinning ter izkušeni eTwinnerji bodo to pomlad z vami ponovno delili nasvete kako vključiti mednarodne aktivnosti v učne ure tujih jezikov, razredne stopnje ter v vrtec.

Nekaj priporočil in navodil za lažje odločanje v trenutni situaciji širjenja virusa COVID-19

Nekaj pojasnil in informacij glede Erasmus+ mobilnosti in širjenja virusa Covid-19 (koronavirus).

Pedagoška razvojna delavnica eTwinning z naslovom »VET schools and eTwinning: The role of eTwinning in preparing students for the future« bo potekala 22.-24. 4. 2020 v Budimpešti.

Letošnji nacionalni seminar eTwinning od A do Ž bo potekal 26.-27. avgusta 2020 na Bledu.

AMEUP, CMEPIUS in CHER od 2. do 4. september 2020 organizirajo mednarodno konferenco z naslovom Engaged Universities: (De)constructing the Theory, Practice and Culture of Engagement in Higher Education.

Spletni seminar “Formative Assessment in Practice – Shaping Student Learning” bo potekal 16. 3.–15. 4. 2020 na platformi School Education Gateway.

Sodelujte v spomladanski kampanji eTwinning in na šolskem/vrtčevskem dvorišču posadite drevo eTwinning. Udeležite se osrednjega dogodka spomladanske kampanje – mednarodne spletne tržnice eTwinning.

Letošnji 12. Kulturni bazar bo potekal v četrtek, 9. aprila 2020. Med 10.30 in 11.45 vas vabimo na dogodek CMEPIUS-a “Z mednarodnim sodelovanjem krepimo in spodbujamo sprejemanje”.

Vabimo vas k prijavi na seminar eTwinning z naslovom Coding in elementary school, ki bo potekal 22.-25. 4. 2020 v kraju Sigulda, Latvija.

Ministrstvo za javno upravo je 16. 1. 2020 podelilo priznanja tistim, ki so lani izvedli samooceno in akcijski načrt izboljšav CAF. V družbi dvanajstih prejemnikov priznanj “Začetnik CAF” je tudi CMEPIUS.

Vljudno vas vabimo na informativne dneve, delavnico in skupinsko svetovanje – oglejte si terimne.

Želimo vam lepe praznike in čudovit vstop v novo leto 2020! Vidimo se ponovno 6. januarja.

Portal predstavlja bogat vir strokovnih mnenj o šolstvu v Evropi, člankov, intervjujev, publikacij, učnega gradiva in priročnikov za delo v razredu.

Zaradi usposabljanja bomo odsotni do ponedeljka, 17. 12. 2018. Hvala za razumevanje!

Vabljeni na spletni seminar, ki bo potekal 10. 12. 2019 ob 17. uri na platformi School Education Gateway.

Decembra prihaja čas za priprave na prvi razpisni rok v letu 2020, zato organiziramo informativni dan in delavnico za potencialne prijavitelje.

V Sarajevu je od 22. do 24. oktobra 2019 potekala regionalna delavnica in mreženje organizacij v sklopu programa Evropa za državljane (EZD) 2014-2020 pod imenom Connecting Neighbours 2019 – writing the EU story together.

Načrtujete prijavo projekta mobilnosti? Še zadnji razpis trenutnega programskega obdobja je pred nami in vabimo vas na seminarje za prijavitelje.

Nacionalna agencija je pripravila navodila, kako postopati v primerih odpovedanih letov ter s tem povezanimi dodatni stroški.

CMEPIUS pripravlja dogodek za visokošolske profesorje, zato si v svoj koledarček označite torek, 26. 11. 2019, saj boste od 9.00 pa do 15.30 z nami v Hotelu Plaza v Ljubljani soustvarjali prijetno vzdušje, lovili ideje in se družili s svojimi kolegi iz cele Slovenije.

V sredo, 4. decembra 2019 ob 16. uri bomo v Grand hotelu Union v Ljubljani podelili že tradicionalne nacionalne nagrade »jabolka kakovosti 2019«, s katerimi vsako leto nagradimo najbolj izstopajoče zgodbe mednarodnega sodelovanja.

Kontaktna točka programa EZD vabi na 3. srečanje uspešnih projektov, ki bo potekalo v četrtek, 21. novembra 2019, v prostorih CMEPIUS-a.

Vabljeni na delavnico z naslovom »Pot do internacionalizacije ViZ skozi učinkovite mednarodne projekte«, ki bo potekala 7. novembra 2019 v prostorih CMEPIUS-a v Ljubljani.