Cmepius

Kulturni bazar letos vključuje tudi dogodek CMEPIUS-a

3 februarja, 2020
"Z mednarodnim sodelovanjem krepimo in spodbujamo sprejemanje"

Organizator je v skladu z odredbo Ministrstva za zdravje RS prestavil dogodek na četrtek, 2. julija 2020. Vse prijavljene bodo najkasneje do 24. aprila obvestili o morebitnih spremembah v programu. Za vse informacije so na voljo na info@kulturnibazar.si.

Letošnji 12. Kulturni bazar bo potekal v četrtek, 9. aprila 2020, med 9. in 20. uro v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Med 10.30 in 11.45 vas vabimo na dogodek CMEPIUS-a “Z mednarodnim sodelovanjem krepimo in spodbujamo sprejemanje“.

Program Erasmus+, ki ga podpira Evropska unija, ponuja širok nabor možnosti in priložnosti mednarodnega sodelovanja in povezovanja z različnimi institucijami z Evrope in širše. Na kratki predstavitvi vas bomo seznanili z možnosti sodelovanja tako za vrtce, šole kot tudi različne kulturne ustanove (muzeji, knjižnice …) in njihove zaposlene. Da pa bo predstavitev bolj nazorna vam bomo predstavili dva primera dobre prakse in sicer primer osnovne šole in njenega povezovanja z drugimi šolami in vrtci po Evropi, ter primer knjižnice, ki je svoje zaposlene s pomočjo sredstev programa Erasmus+ izobraževala na temo pripovedovanja, ki kot del revitalizacije ogroženega območja poteka na podeželju, za katerega je značilno staranje prebivalstva. Delavnica je bila mednarodna, vodili so jo priznani pripovedovalci in izobraževalci, vsebine so bile povezane s kulturno dediščino in veščinami pripovedovanja. Različne študije in analize so pokazale, da sodelovanje v mednarodnih projektih izboljšuje medsebojne odnose na sodelujočih organizacijah, povečuje se strpnost do drugih kultur in narodov ter omogoča profesionalni in osebni razvoj posameznika.

Program največjega nacionalnega strokovnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni bazar 2020 vključuje več kot petdeset dogodkov: predstave, predstavitve, predavanja, delavnice in vodenja po razstavi, ki jih namenjamo strokovnim delavcem in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora, športa …).  Osrednja tema dvanajstega Kulturnega bazarja je Enaki v različnosti. Strokovno usposabljanje je brezplačno. Prijava je možna na www.kulturnibazar.si, kjer najdete tudi več informacij. Izpolnjena in poslana e-prijava je vstopnica na izbrane dogodke. Prijave so možne do 25. marca 2020.