Cmepius

Erasmus+ strateško partnerstvo iYOT – In your own time!

“iYOT: In your own time” je projekt strateškega partnerstva, ki ga je Ljudska univerza Ptuj kot vodilna partnerica izvedla skupaj s še štirimi partnerskimi organizacijami s Švedske, Španije, Portugalske in Avstrije. Na področju svetovanja odraslim glede njihovih možnostih pridobivanja znanja so se lotili trenutno ene izmed najbolj perečih tematik v izobraževanju odraslih, in sicer “outreach-a” (doseganja) različnih ciljnih skupin odraslih. Tako so v projektu iskali način, kako jim priti naproti pri pridobivanju osnovnih in bolj poglobljenih informacij glede njihovega nadaljnjega izobraževanja ali usposabljanja. Zato smo na CMEPIUS-u projekt prepoznali kot primer dobre prakse.

V okviru partnerstva je bila oblikovana spletna aplikacija, imenovana iYOT, ki si jo prav vsak lahko naloži na svoj pametni telefon in deluje tako v sistemu Android kot tudi iOS. Svetovalci (5 iz vsake partnerske države), ki vam preko aplikacije svetujejo, so usposobljeni strokovnjaki za zagotavljanje informacij, podporo udeležencem svetovanja, ponudbe in možnosti za mobilnost, zaposlitev ali usposabljanje na daljavo idr.

V podporo aplikaciji deluje tudi platforma, kjer odrasli in izobraževalci odraslih najdejo še več informacij zase, še posebej slednjim pa so namenjena tudi Priporočila za svetovanje na daljavo (Guidelines for mobile guidance counselling service) ter Kurikulum za iYOT svetovalce (Curricula for iYOT guidance counsellors).

Več podrobnosti o projektu lahko najdete na uradni spletni strani projekta.