Cmepius

Erasmus+ dobra praksa UPI ljudske univerze Žalec – kombinirano učenje, uporaba digitalnih orodij

V projektu UPI ljudske univerze Žalec z naslovom Boosting Educators’ Competences to do Quality Blended Learning je sodelovalo 6 držav. Namen projekta je bil izboljšati kompetence izobraževalcev za bolj sistematično in kvalitetno uvajanje uporabe digitalnih orodij oz. t. i. kombiniranega učenja. V projektu so oblikovali praktični priročnik za zaposlene v izobraževanju odraslih za izvajanje kombiniranega učenja in razvili platformo, ki je v pomoč učiteljem pri izvajanju le-tega.

Priročnik je namenjen vsem, ki se podajate na pot kombiniranega učenja, in vsem tistim, ki že izvajate kombinirano učenje in bi radi svoje znanje osvežili in nadgradili. Ta praktični e-priročnik nudi uvod v tovrstno tehniko učenja, opiše koristi z vidika učečega se kot tudi učitelja, prikaže praktične načine za izboljšavo kombiniranega podajanja znanja, nudi koristne smernice in pomoč, skratka nudi praktične nasvete za snovanje učnih ur kot kombinacije učenja v učilnici in na spletu.

Partnerji projekta menijo, da sta oba projektna rezultata primerna tudi za uporabo v drugih sektorjih izobraževanja, ne le v izobraževanju odraslih.

Projekt je podprt s sredstvi iz programa Erasmus+ Strateška partnerstva s področja izobraževanja odraslih.

Več na spletni strani projekta in platformi projektnih rezultatov Erasmus+.