Cmepius

Erasmus+ dobra praksa ŠC Ravne na Koroškem

Šolski center Ravne na Koroškem je kot novinec v strateških partnerstvih skupaj s srednjo šolo Praxis-Handelsakademie Völkermarkt-Velikovec v razpisu za leto 2014 uspešno prijavil dvoletni projekt z naslovom Freund-Prijatelj. Glavni namen projekta je bil spodbujanje kreativnosti in ustvarjalnosti med gimnazijci, in sicer prek priprave skupnega igranega filma. Ob koncu je kot glavni rezultat projekta nastala futuristična srhljivka Bergmandlc, ki se dogaja na obeh straneh Koroške (slovenski in avstrijski strani) in v kateri sta uporabljena oba jezika, slovenski in nemški.
Projekt je imel zelo močan in pomemben vpliv na dijake, saj so sodelujoči skozi raznovrstne projektne aktivnosti pridobivali različna znanja na področju filmskega ustvarjanja, ki jih prek rednih dejavnosti ne morejo pridobiti. Poleg umetniškega ustvarjanja, ki pozitivno vpliva na razvoj mladostnikov, so se sodelujoči naučili tudi poslovno voditi oz. obvladovati filmsko produkcijo na mednarodni ravni, saj so kot učni pripomoček ustanovili čezmejno ‘produkcijsko hišo’.
Predvsem pa projekt izstopa z izvirno promocijo. Z različnimi diseminacijskimi aktivnostmi, kot je predvajanje filma v kinematografih, so poskrbeli za širšo prepoznavnost tako programa Erasmus+ kot tudi same šole in Slovenije.

Več o projektu najdete na spletni strani Gimnazije Ravne na Koroškem.

ŠC Ravne na Koroškem je prejel jabolko kakovosti 2017 za zgodobo uspeha v programu Erasmus+ za področje šolskega izobraževanja.