Cmepius

Jabolka kakovosti 2019

6 novembra, 2019

V sredo, 4. decembra 2019 ob 16. uri bomo v Grand hotelu Union v Ljubljani podelili že tradicionalne nacionalne nagrade »jabolka kakovosti 2019«, s katerimi vsako leto nagradimo najbolj izstopajoče zgodbe mednarodnega sodelovanja.

Nacionalna nagrada, poimenovana jabolko kakovosti, že 15 let predstavlja najpomembnejše priznanje nosilcem projektov v okviru programa Erasmus+. Jabolko kot simbol zdravega življenja namreč skriva v sebi moč spoznanja, odkrivanja novega sveta in védenja. Zato je kot simbol napredka jabolko pravo ime za vse tiste projekte, ki s svojo inovativnostjo, ustvarjalnostjo in kakovostjo prispevajo k izboljšanju slovenskega izobraževanja in usposabljanja.

Namen nagrad je predvsem, da širša javnost bolje spozna učinke dobrih praks razvoja in načinov mednarodnega sodelovanja na izobraževalce, institucije in izobraževalni sistem na nacionalnem ali mednarodnem nivoju. S svojo pripravljenostjo biti kreativen, vsi sodelujoči pišejo in sestavljajo čudovite zgodbe, premikajo meje in učijo učence, razvijajo in spodbujajo sodelavce ter širšo javnost k stalnemu strokovnemu razvoju in nadgradnji obstoječega.

Tudi v letošnjem letu bomo poleg jabolk podelili nagrade »zlati kabel«, ki je že leta nagrada najboljšim projektom v programu eTwinning.

Nagrade bo najboljšim izročil minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jernej Pikalo, slovesnost pa bodo popestrili glasbeni nastopi zbora OŠ Ivana Skvarče Zagorje ob Savi ter pevski zbor COR (zbor študentov Medicinske fakultete). Dogodek bo povezoval Rok Kužel.

Prosimo vas, da svojo udeležbo potrdite do 29. 11. 2019 na e-naslov: dogodek@cmepius.si ali na telefonsko številko 01/620 94 81.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite!