Cmepius

EPALE

Spletna platforma za izobraževanje odraslih v Evropi

Spletno mesto EPALE je večjezična skupnost, namenjena izobraževalcem odraslih v Evropi. Pripravila ga je Evropska komisija z namenom izboljšanja kakovosti izobraževanja odraslih v Evropi.

Na spletni platformi objavljamo koristne informacije in navodila za vse, ki ste izobraževalci, raziskovalci, akademiki, mentorji, odločevalci, prostovoljci ter vsi tisti, ki imate aktivno vlogo v izobraževanju odraslih v Evropi. Naš namen je, da dobite čim več vsebin, ki bodo doprinesle h kakovosti vašega dela ter da vas seznanimo z aktualnimi trendi in razvojnimi smernicami izobraževanja odraslih v Sloveniji in drugod po Evropi.

Na spletni platformi EPALE objavljamo:

  • najrazličnejše novice o aktualnih vsebinah v izobraževanju odraslih v Sloveniji in tudi drugod po Evropi.
  • Prav tako je na voljo informacijsko središče ali viri, med katerim lahko najdete dobre prakse, pomembne dokumente, poročila in druge zanimive publikacije.
  • Spletni dnevnik ali blog vam daje možnost, da izrazite svoje mnenje in pogled na izbrano temo izobraževanja odraslih.
  • Ne spreglejte aktualnih dogodkov s področja izobraževanja odraslih (seminarji, konference in druga izobraževanja), ki jih objavljamo v t. i. koledar dogodkov.
  • Iskalnik partnerjev vam omogoča predstaviti svojo organizacijo ali stopiti v stik z gostujočimi mentorji ali novimi projektnimi partnerji.

Vsebine, ki jih boste strokovnjaki prispevali, bomo razporedili v pet ključnih tem:

  1. podpora izobraževalcem,
  2. učna okolja,
  3. kompetence,
  4. kakovost ter
  5. politike, strategije in financiranje.

K sodelovanju vabimo vse, ki soustvarjate izobraževanje odraslih v Sloveniji.

Delite koristne in kakovostne vsebine tako, da se na spletni platformi EPALE prijavite (registrirate se tukaj) in vsebine predlagate. Prav tako vam nudimo možnost, da izpolnite ustrezni priloženi obrazec (na voljo spodaj) in ga pošljete ne epale@cmepius.si. Vaš dogodek, blog, novico ali vir bomo objavili in delili na naši Facebook strani in Twitterju. Veselimo se sodelovanja z vami!

EPALE omogoča izmenjavo novic, pogledov, idej in virov med strokovnjaki izobraževanja odraslih v Evropi. Zato bo slovenska Nacionalna podporna služba (NSS) na CMEPIUS-u skupaj s Centralno podporno službo (CSS), ki deluje v Veliki Britaniji in Belgiji, skrbela za uspešno vključevanje različnih deležnikov.

 

Opomba: Novice, pogledi in viri, ki jih objavljamo na spletni platformi EPALE, niso potrjene s strani Evropske komisije.

Projekt izvajamo v sodelovanju z:

ACS_rgb