Cmepius

3. srečanje uspešnih projektov EZD v Sloveniji

5 novembra, 2019
»Skupaj do učinkovitih projektov«

Srečanje bo potekalo v četrtek, 21. novembra 2019, od 9. do 13. ure,
v prostorih CMEPIUS-a, Ob železnici 30a, 1000 Ljubljana (predavalnica v pritličju).

Dogodek je namenjen prijaviteljskim in partnerskim organizacijam iz Slovenije, ki so bile uspešne na razpisih programa EZD v zadnjih letih. Deljenje izkušenj, dobrih in slabih praks, uspehov in težav ter povezovanje med izvajalci v Sloveniji je pomembno, saj prispeva k bolj kakovostnemu načrtovanju in izvedbi projektov.

Prvi del dogodka bo v obliki delavnice na temo projektnega vodenja, s poudarkom na učinkih. Delavnico bo vodila Pika Neža Pajnič, dolgoletna vodja programa Erasmus+ v Sloveniji in izkušena predavateljica.

Na delavnici se bomo osredotočili na določanje ciljev (učinkov) projekta in identifikaciji kazalnikov, s katerimi učinke oz. cilje projekta izkažemo ter izmerimo. Pri delu vam bomo predstavili orodje Učinek+, ki vam ponuja ogrodje razmišljanja in vas vodi skozi labirint projekta.

V drugem delu vam bomo na kratko predstavili statistiko sodelovanja in uspešnosti prijav slovenskih organizacij, potem pa se boste predstavili vi in vaši uspešni projekti. Odprli bomo prostor za izmenjave raznovrstnih izkušenj in naslavljanje izzivov. Srečanje bomo zaključili v sproščenem vzdušju ob prigrizku.

 Vsi skupaj smo lahko nadvse ponosni na dosežke v okviru programa Evropa za državljane, zato je prav, da se srečamo in si čestitamo.

Decembra prihaja čas za priprave na prvi razpisni rok v letu 2020, zato organiziramo dva dogodka za potencialne prijavitelje: